Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare

de Sidy in Prajituri, 10 Mar 2013 | 6834 vizualizari

 

Minitartele cu mere , gutui, scortisoara si cuisoare sunt un desert de iarna minunat, care iti umple bucataria de arome. Nu este deloc greu de preparat, dar are un singur defect...se termina urgent din farfurie....!
Merg bine atat in zilele obisnuite cat si in cele de post.
Si pentru ca in premiul de la Kotany era si un plic cu Placinta cu mere, m-am gandit la aceste minitarte.

 

INGREDIENTE

  • Un borcan 570 g cu mere puse pentru iarna
  • un borcan 370 g gutui puse pentru iarna
  • 1 plic amestec mirodenii Placinta cu mere Kotany
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • 50 g stafide
  • 100 g miez nuca
  • 2 linguri pesmet
  • 2-3 linguri praf din biscuiti( 2-3 biscuiti simpli macinati)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare:

De seara lasam la decongelat aluatul de foietaj, pina dimineata cand il taiem in patratele care sa se potriveasca in formele de briose.

Asezam aluatul in toate formele, avand grija sa ia forma brioselor.

Intr-un vas amestecam, merele si gutuile pregatite pentru iarna( se pot folosi si fructele proaspete. Se curata , se rad si apoi se soteaza cu putin zahar, dupa gust .Se lasa la racit) impreuna cu stafidele, miezul de nuca, coaja de lamaie si mix-ul de condimente pentru placinta.

Amestecam bine sa se omogenizeze.

Pe fundul formelor, peste aluat presaram putin pesmet, apoi cu lingura punem din compozitia de mere si gutui.

Dupa ce am umplut aluatul cu merele , presaram deasupra praf de biscuiti, putin zahar si eventual niste fulgi de migdale.

Dam formele la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru 30-40 de minute pina incepe sa capete o culoare aramie deasupra.

Lasam minitartele sa se raceasca in forme, apoi le scoatem si le asezam pe farfuria de servire.

Pofta mare sa aveti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu mere, gutui, scortisoara si cuisoare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta rustica cu mere si crema de vanilie